Hjerteinfarkt: farligere og dødeligere hos kvinner

De kjenner ikke igjen symptomene på et hjerteinfarkt, søker ikke hjelp og får legehjelp for sent

Et hjerteinfarkt eller et infarkt setter livet til den lidende i fare, uavhengig av kjønn. Men det kan være dobbelt dødelig hos kvinner. Dette er estimert av en studie som viser at denne hjertesykdommen ser ut til å være mer og bedre ivaretatt hos menn enn hos kvinner.

Hjertet er et livsviktig organ som, når det svikter, ofte setter menneskers liv i fare. Derfor er det veldig viktig å være oppmerksom på mulige symptomer eller tegn som kan tyde på at noe ikke fungerer bra.

Hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt har for eksempel blitt den nest største dødsårsaken i USA, og av det totale antallet dødsfall er det anslått at halvparten er kvinner. Dermed er dette problemet som pleide å være svært vanlig hos menn i dag, noe som bør bekymre mennesker av begge kjønn, uten forskjell.

Imidlertid tror mange kvinner fortsatt at de ikke er i fare og ikke søker omsorg i tide. Enda verre, mange leger gir det heller ikke den betydningen de burde, og glemmer å fortelle sine kvinnelige pasienter om omsorgen de bør ta for å opprettholde et sunt hjerte.

Det kan være noen av årsakene som dobler en kvinnes sjanser for å dø hvis hun får et hjerteinfarkt. Ja, du leste riktig: en studie anslår at kvinner som får hjerteinfarkt har dobbelt så stor risiko for å dø som personer av det motsatte kjønn.

Dette er en analyse utarbeidet av forskere ved Rennes Universitetssykehussenter i Frankrike, som er presentert på Acute Cardiac Care Congress i Istanbul, Tyrkia.

Forskerne analyserte forskjellene i behandlingen av hjerteinfarkt i et register med 5000 pasienter innlagt for dette problemet, innen 24 timer etter at de begynte å føle symptomene .

Dermed oppdaget de, ikke bare at kvinner er mer sannsynlig å dø når de blir lagt inn på sykehus for et hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt, men også at de har en tendens til å bruke lengre tid på å søke hjelp fra det øyeblikket de begynner å føle symptomer. På samme måte fant forskerne at tiden kvinner må vente mellom innleggelse på helsestasjoner og øyeblikket da de endelig får riktig behandling, også er lengre. Og andre data som kommer fra denne analysen indikerer at kvinner har en tendens til å motta færre hjertehelserelaterte behandlingsanbefalinger enn menn.

Husk at et hjerteinfarkt eller hjerteinfarkt oppstår når hjertet av en eller annen grunn slutter å motta blod og dermed får varig skade. Hjertet er en muskel som kontinuerlig trenger å motta blod og oksygen for å fungere.

Selv om det typiske og anerkjente symptomet på hjerteinfarkt for både menn og kvinner er smerte eller ubehag i midten av brystet, har kvinner en tendens til å ha andre symptomer som ikke ligner de tradisjonelle , som tretthet, kvalme, kortpustethet, svimmelhet, svette og smerter i nakke, kjeve, rygg eller skuldre.

Disse symptomene antas å være relatert til blokkering i de små karene som fører til hjertet. Dessverre er det mange kvinner som ikke tar hensyn til dem, enten fordi de ikke tror at de kan være alvorlige eller fordi de ikke vet at de er en mulig advarsel om et hjerteinfarkt, og de har en tendens til å tro at ryggen gjør vondt fordi de har gjort en feil bevegelse eller fordi de føler seg kvalme og ønsker å kaste opp av noe de har spist. På grunn av dette søker de ikke hjelp og får legehjelp for sent. Men nå vet du, hvis du føler noen av disse symptomene, oppsøk lege umiddelbart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here