Barn med følelsesmessige eller atferdsmessige problemer? Kan ha sammenheng med mangel på søvn

Når småbarn og førskolebarn har følelsesmessige og atferdsmessige problemer, kan de også ha problemer med å sovne, noe som skaper en ond sirkel som gjør saken verre. En god hvile er alltid nøkkelen til god mental helse hos barn. Ikke slutt å lese. 

God hvile er nødvendig for å ha optimal helse, uansett hvor gamle vi er. For småbarn og førskolebarn er det å få nok søvn svært viktig for deres vekst og for deres fysiske og følelsesmessige helse.

Men de små kan ikke alltid hvile så mye som nødvendig. En ny studie fant at problemer med å sovne er vanlig blant småbarn og barn i førskolealder som har atferdsproblemer  (atferdsproblemer). På samme måte er lite søvn assosiert med hyperaktivitet , oppmerksomhetsproblemer, vanskeligheter med å tilpasse seg skolen, og selvfølgelig søvnighet i løpet av dagen.

I følge forfatterne av denne studien publisert i tidsskriftet Child Psychiatry & Human Development , blir noen barneleger ved Bradley Hospital i Providence, Rhode Island, generelt ikke diagnostisert eller gjenkjent, spesielt når det er atferdsproblemer. eller følelsesmessig.

Studien så på 183 barn i alderen seks eller yngre som var under behandling for et psykiatrisk problem. Studieforfatterne undersøkte forekomsten av søvnforstyrrelser hos disse barna og fant at problemer med å sovne, legge seg og våkne ofte om natten var de vanligste. Disse problemene er kjent i den spesialiserte verden som “atferdssøvnløshet”.

Av disse atferdsmessige insomniene er den vanligste av alle problemer med å sovne og oppstod hos 41 prosent av barna. I tillegg fant studien at søvnproblemer forekom hyppigere hos barn som hadde atferdsmessige og generelle følelsesmessige problemer, som angst og humørsvingninger.

Faktisk kan mangel på søvn være en konsekvens av og bidra til atferdsmessige (atferdsmessige) og emosjonelle problemer. Derfor kan disse små bli fanget i en ond sirkel som gjør det vanskeligere å løse disse lidelsene.

Å erkjenne at en god hvile kan påvirke følelser og mental helse, og at det å lide av ubalanse på det området igjen påvirker hvilen, kan være første skritt for å finne løsninger.

Ifølge forskerne kan søvnproblemer komplisere behandling for atferd som aggresjon og humørproblemer og utvilsomt forverre disse tilstandene.

Denne studien er viktig fordi den minner foreldre og helsespesialister om viktigheten av å vite informasjon om barns søvnmønster. Noen få korte spørsmål fra leger, for eksempel hvor mange timer du sover, hvor lang tid det tar deg å sovne, osv., kan gi uvurderlig informasjon for å finne årsakene til følelsesmessige og atferdsmessige problemer.

På samme måte bør foreldre være oppmerksomme på søvnmønsteret til sine små, da de kan gi dem svar på mange spørsmål om deres oppførsel og følelser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here